Widget Recent Post No.

youTube Channel

Doğrunun İzdüşümü


1-    Doğrunun a noktasına ait 2 Aralık değeri x katlanma çizgisi üzerinde, 8 Kot değeri ise y katlanma çizgisi üzerinde işaretlenir.
2-    x ve y katlanma çizgileri üzerindeki işaretli noktalardan, katlanma çizgilerine dik olacak şekilde Alın düzlemine ışınlar çizilerek kesiştirilir.
3-    Işınların kesişme noktası aalın olarak işaretlenir.
4-    Doğrunun b noktasına ait 6 Aralık değeri x katlanma çizgisi üzerinde, 3 Kot değeri ise y katlanma çizgisi üzerinde işaretlenir.
5-    İşaretli noktalardan katlanma çizgilerine dik ışınlar çizilir. Işınların Alın düzlemi üzerindeki kesişme yerleri balın olarak işaretlenir
6-    aalın ve balın noktalarını birleştirerek Alın düzlemi üzerinde aalın,balın doğru izdüşümü elde edilir.
7-    aalın ve balın noktalarından Profil ve Yatay eksene ışınlar çizilir.
8-    Doğrunun 4 değerlikli a noktası ile 6 değerlikli b noktasına ait Uzaklık mesafeleri Profil düzleminde x katlanma çizgisi üzerinde işaretlenir.
9-    İşaretlenen noktalardan Profil düzlemine doğru x katlanma çizgisine dik ışınlar çizilerek Alın düzleminden gelen ışınlar ile kesiştirilir.
10-  Işınların kesişme noktaları aprofil , bprofil olarak işaretlenir. Bu noktalar birleştirilerek Profil düzleminde aprofil,bprofil doğru izdüşümü elde edilir.
11-  x katlanma çizgisi üzerinde işaretlenen Uzaklık mesafeleri, pergel ile çizilen O merkezli yaylar aracılığıyla Yatay düzleme taşınır.
12-  Alın düzleminden gelen ışın ile Yatay düzleme yaylar aracılığıyla taşınan ışınlar kesiştirilir.
13-  Işınların kesişme noktaları ayatay , byatay olarak işaretlenir. Bu noktalar birleştirilerek Yatay düzleminde ayatay,byatay doğru izdüşümü elde edilir.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar